Uncategorized

Läger & blindtarmsoperation

Nu kan man lugnt säga att mycket har hänt under de senaste dygnen.. för att ta det i rätt ordning så åkte vi i fredags som sagt ner till Pargas och Nagu för ett tre dagars läger med en del av FSO gänget. Det hade kommit en hel del snö dagen innan (rätt typiskt måste man ju säga..) så träningarna blev till snöpulsning. Lite tyngre för benen alltså, men vi höll humöret uppe och gjorde bra träningar ändå. Fyra givande träningar med karta i handen plus en intressant föreläsning av Frederic Tranchand hann vi med under helgen. En rolig träningshelg med andra ord!

Lite motivational quote på sista träningens karta haha.

I måndags var jag ute på en lugn och super härlig skidtur runt molnträskets spår på förmiddagen, vädret var helt fantastiskt och solen sken från klarblå himmel. Jag njöt för fullt. Allt kändes bra och jag hade ingen aning om vad som skulle ske någon timme senare..

Några gopro bilder från turen.

På eftermiddagen fick jag plötsligt sjukt obehagliga smärtor i sidan av magen, och på samma gång steg min kroppstemperatur till 39 grader. Allt kom så plötsligt utan förvarning och jag har nog aldrig mått sådär dåligt förr. Åkte i alla fall till akuten och sjukhuset där jag sedan blev inlagd och undersökt. Allt tydde på en inflammerad blindtarm och under tisdagen opererades den sedan bort. Detta hade även kombinerats med en liten urinvägsinfektion, som jag även får antibiotika mot nu.

Operationen gick bra, det var inget stort ingrepp och gjordes med titthålsteknik, så enligt läkaren tar det inte länge att återhämta sig. Såren måste bara få läka ett tag. Blindtarmen är tydligen en onödig del av kroppen, så därför opererar dom ofta bort den. Jag fick i alla fall åka hem från sjukhuset igår på eftermiddagen, och nu kan jag meddela er att jag mår bra igen. Såren på magen är ömma och värker när jag rör mig, men det är helt normalt och borde gå om efter någon dag. Sådär annars är jag pigg och kry i alla fall (förutom att min mage känns helt gasig och uppblåst av gaserna dom lägger in under operationen, känns som att det bubblar omkring där inne hela tiden haha).

Så såna snabba vändningar kan livet få ibland.. allt kom bara plötsligt. Men tur i oturen att det inte var något mer allvarligt än såhär och att jag fick det snabbt fixat! Nu blir det i alla fall en lite lugnare tid ett tag tills magen återhämtat sig.

(Jag skulle egentligen åkt iväg till Portugal för en veckas träning och tävlingar idag, men det fick jag inhibera som ni kanske förstår… nya tag nästa gång.)

Kram på er!!